• 0
      1. Your cart is currently empty.
    • item(s)0,00
March 30, 2020
March 30, 2020 Liza

Wat een bizarre periode; niemand van ons heeft dit ooit eerder meegemaakt! We worden geacht thuis te blijven, zo min mogelijk contact met anderen te hebben, thuis te werken of als zorgverlener juist constant paraat te staan. Boodschappen doen voelt bijna als een slechte misdaadfilm met elke andere bezoeker als mogelijke virusdrager waar je met een boog van 1,5 meter omheen moet. Mét je karretje, want ook voor 1 chocoladereep moet je een karretje mee. En als je dan klaar bent dan worden alle gebruikssporen meteen gewist. Ik hield van boodschappen doen, maar word nu spontaan een hamsteraar gewoon omdat ik niet meer in de supermarkt wil zijn! 

 

Er gebeuren ook mooie dingen, mensen worden bereid elkaar te helpen en ineens zie ik mensen hun diensten aanbieden voor niks via facebook. Wat in ieder geval zeker is, is dat alles aan het veranderen is. Misschien waren alle stormen tot deze tijd een aankondiging van een enorme verandering waar we nu doorheen móeten. Ik weet het niet natuurlijk, maar bizar is het in ieder geval!

 

Ik hoop vooral dat iedereen hier zijn of haar weg in vind. In een positieve zin, want ineens worden we ook met onszelf geconfronteerd. Voor sommigen is het moeilijk om niet eruit te mogen, geen terrasje te pakken of feestje te geven. Voor anderen is het moeilijk om je werk gedaan te krijgen met kinderen om je heen die ook je aandacht willen. Voor weer anderen is dit misschien een extra stressvolle tijd in werk, of juist niet! 

 

Voor mij is er ook meer onzekerheid! Financieel vooral. We zijn precies in het weekend van de nieuwe maatregelen verhuisd, met meer woonlasten en meer uitgaves in het verschiet. Dat samen met het wegvallen van inkomsten maakt het onzeker. Soms heb ik hier het volste vertrouwen in, soms vind ik het gewoon heel eng. Mijn lieve vrienden ineens niet meer kunnen knufflelen en familie minder zien, ook iets wat me beinvloed. Ik merk ook dat mijn verstand graag wil weten hoe lang dit nog gaat duren, of ik alsjeblieft terug mag naar de oude situatie. Wil vasthouden aan wat ik ken. Anderzijds voel ik vertrouwen en een noodzaak om mee te veranderen, nieuwe oplossingen te verzinnen en opnieuw blij te zijn met elke dag dat ik hier ben! 

 

Wat voor mij voorop staat, is het belang van het terugkomen bij mijn Rainbow Tai Chi training. De tools bewijzen voor mij keer op keer hun kracht! Ik leer ook enorm veel van kleine baby Flo, die gewoon zijn blije zelf is en me weinig tijd geeft om te verzanden in zorgen! In plaats van me af te vragen hoe ik meer kan ontvangen en veilig stellen, heb ik mezelf gevraagd ‘wat kan ik geven?’. En dat is wat ik in de link hieronder rmet jullie wil delen. De eerste Rainbow Tai Chi fundamentele oefeningen; Loslaten! 

 

Er is zoveel los te laten op grote schaal nu, voorop een gevoel van zekerheid en het ‘oude’ leventje zoals je het leefde. Door los te laten ontstaat ruimte voor nieuwe, creatieve oplossingen, nieuwe inzichten en vooral een gevoel van rust en vertrouwen. Dat is wat ik je hoop mee te geven met deze oefening. Het heeft niet voor niets ‘oefening’, omdat alleen het oefenen van deze oefening tot resultaat leidt :). Dus kijk de video, oefen elke dag een paar minuutjes in het loslaten (of meer!) en kijk wat het voor je doet. 

 

 

Dit is het begin van de vijftien Rainbow Tai Chi en Chi Kung oefeningen en principes. Mocht je er meer willen leren, dan gaan we ervoor zorgen dat je die digitaal kunt ontvangen. Je kunt ons een mail sturen naar connect@taichi-chikung.org door hier te klikken als je interesse hebt om alle 15 fundamentals digitaal te ontvangen!

 

 

Heel veel liefs,

 

Robin & Liza 

, , , , ,

Comment (1)

  1. Jet

    Dank je wel Liza , heerlijk om dit samen met jou weer te mogen oefenen ! Voelt goed ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish